Menu Sluiten

Xenner, een aanstekelijk nieuw project

Pop-up bar

We hoeven niet ver te zoeken waar op dit ogenblik noden zijn bij mensen. Na meer dan een jaar op afstand leven van elkaar, op jezelf of je eigen kleine bubbel teruggeworpen, waarvan de meeste tijd nog wel in lockdown, voelen veel mensen een sterke behoefte om bij elkaar op verhaal te komen. Vermoedelijk zullen veel mensen er deugd aan beleven een luisterend oor te vinden of zich (opnieuw) te kunnen verbinden met bekenden en minder bekenden uit hun buurt. Daarom hebben we het plan opgevat om met een speciaal voor dat doel gerenoveerde caravan van buurt tot buurt te trekken. De caravan doet daarbij dienst als een soort pop-up bar, waarrond op een centrale plek in de wijk tafels en stoeltjes worden geplaatst. Bij een tasje koffie of thee of iets fris, en wie weet met iets lekkers erbij, kunnen mensen even halt houden, een babbeltje slaan en elkaar beter leren kennen.

“Xenner veur auw!”

De bedoeling is mede een zetje te geven opdat het leven in een bepaalde wijk weer op gang kan komen. Hiertoe zullen we op geregelde tijdstippen (maandelijks) met de caravan op eenzelfde plek terug komen, zodat het niet een eendagsvlieg wordt, maar er op de verschillende plaatsen wat vertrouwdheid over en weer kan groeien. En wat daaruit allemaal zal groeien, dat laten we aan de Geest en aan de mensen over. We hebben geen verborgen agenda, geen andere betrachting dan wat de naam van ons project vertelt: ‘Xenner’… het plaatselijk dialect voor ‘ik ben er’. ‘Xenner veur auw!’ Een mooi programma toch: even samen halt houden, wat tijd nemen, er zijn voor elkaar, om daarna meer verbonden verder te gaan. Wie de Bijbel kent, weet dat de naam Xenner ook de godsnaam herbergt. God openbaarde zich aan Mozes als ‘Ik ben die er zal zijn’ (Exodus 3, 14).

DSC_2380

Spreekt dit nieuwe project jou aan en voel jij er iets voor om een helpende hand en een luisterend oor te bieden, om mee mensen te onthalen in jouw eigen buurt of op een andere plek, dan ben je alvast van harte welkom.

Ook interessant voor jou: